Witam!
Jako pracę domową dostałem napisanie przepisu po polsku i po niemiecku. Prosił bym o sprawdzenie tego czy dobrze wszystko przetłumaczyłem i czy wszystko trzyma się całości
(oczywiście za pomoc plus)
PO POLSKU:
Składniki:
cukier waniliowy - 60g
wiórki kokosowe - 4kg
cukier puder - 1kg
śmietana 30% - 2l
czekolada - 2,5kg
masło - 1kg
Do dużego garka wsypać wiórki kokosowe i dodać cukier puder.
Wszystko dokładnie wymieszać. Do drugiego garka wlać śmietanę, wrzucić masło
oraz wsypać cukier waniliowy. Po roztopieniu się masła wylać wszystko do
wiórek kokosowych i wszystko dokładnie wymieszać.
Brytfankę do której będzie wszystko wlewane obłożyć folią kuchenną.
Następnie przełożyć do naczynia masę kokosową i lekko ugnieść. Następnie
należy roztopić czekoladę i wlać ją do masy kokosowej gdzie powinna zostać
dokładnie rozprowadzona. Po wykonaniu tego wszystkiego brytfankę należy wstawić
do zamrażarki. Po stwardnieniu należy obrócić batona czekoladą na dół
a następnie rozprowadzić czekoladę po całej powierzchni naszego batona. Ponownie
wkładamy naszego Bounty do zamrażalnika i czekamy na stwardnienie.
Smacznego!
PO NIEMIECKU:
Zutaten:
Vanillezucker - 60g
Kokosraspeln - 4kg
Puderzucker - 1kg
Sahne 30% - 2l
Chocolate - 2,5 kg
Butter - 1kg
Gießen Sie in einer großen Winde add Kokosraspeln und Puderzucker.
Alles gründlich. Die zweite Winde pour die Creme, legen Sie die Butter
Gießen Sie Zucker und Vanille. Nach dem Schmelzen der Butter, pour alles in
Kokosraspel dazugeben und alles gründlich.
Brytfankę die alle Alufolie wickeln gegossen werden.
Dann übersetzen die Masse der Kokosnuss in die Pfanne geben und leicht ausgespielt werden. dann
sollte die Schokolade schmelzen und gießen Sie sie in die Kokosfruchtfleisch wo es sein sollte
gründlich verteilt. Nach all dem, legen brytfankę
den Gefrierschrank. Nach dem Aushärten, Schokolade Schokoriegel, drehen Sie
und breitete sich dann die Schokolade über die gesamte Oberfläche unseres Schokoriegel. wieder
setzen wir unsere Gaben in den Gefrierschrank und warten zum Härten.
Guten Appetit!