Threads: 0
Słyszałem o tym. W tamtych czasach było wiele dokumentów fałszowanych. Mam pewne wydanie Świata Wiedzy gdzie to jest opisane. Papież chciał zostać Papieżem Nowego Tysiąclecia a cesarz jak się zapewne domyślasz cesarzem Nowego Tysiąclecia, to był powód dlaczego mieliby przeminąć tyle lat. Jednym z dowodów który miałby potwierdzać tą tezę miała być reforma czasu kalendarzowego z juliańskiego na gregoriański.
W tym artykule też było wspomnienie o Karolu Wielkim, ojcu ówczesnej Europy. Nigdy nie znaleziono jego grobowca chociaż potencjalnie wiadomo gdzie został pochowany. Podobno został on wymyślony przez Ottona III i Sylwestra II czyli domniemanej dwójki fałszerzy o ile hipoteza jest prawdziwa.
Threads: 3
2013-11-28, 14:27:43
Ja o tym wiem, czytam już 5 artykuł o tym i coraz bardziej zaczynam w to wierzyć. Tylko w takim razie, co działo się z innymi państwami? Ich rozwój naszedł znacznie wczesniej?
2013-11-28, 14:30:05
(This post was last modified: 2013-11-28, 14:30:58 by Pantera.)
Bzdura. Chociaż by sam wiek 7 był pełen szaleństw Muzułmanów, poza tym na Dalekim Wschodzie było bardzo dużo wydarzeń, nowych dynastii i cesarstw a także podbojów i nie sądzę, żeby jakiś śmieszny cesarz i papieżak mogli ingerować w sprawy Chin, za którymi byli w niektórych aspektach byli naprawdę w tyle. Poza tym Ameryka ma własne kalendarium z tamtych czasów, a o której istnieniu mogli wtedy wiedzieć tylko wikingowie była raczej poza zasięgiem niedobrych spiskowców.
_
Threads: 3
I tu mogą się pojawic niescisłosci - szalenstwa Muzułmanów mogli istniec wczesniej, a z kolei kontakt z Chinami był zaskakująco mały i mogło też u nich istnieć inne kalendarium. W europejskim mogli przeskoczyć. Wygląda mi na to że sam plecę bzdury, ale aktualnie musiałbym się bardziej tego doczytać. Jednakże z tym, że Karol Wielki nie istniał, się zgadzam, gdyż za dużo osiągnął jak na przeciętnego człowieka, i jak wspomniał Kathemoru, nie można znaleźć jego grobowca.
Bo u nich istnieje nadal to samo kalendarium, mimo że oficjalnie wszędzie jest 2013. Używają go do obliczeń, kiedy przypadają dane święta. I właśnie dlatego, że kontakt z Chinami był mały to nam tam raczej nie namieszali, a wielkim guru być nie trzeba, żeby przełożyć ich kalendarium na nasze;> Nie sądzę, że Kebaby mogły istnieć wcześniej, Mahomet to zbyt ważna postać.