Threads: 14
Tak jest właśnie ! Później tak sobie mówię :<
Dla lubiących matematykę:
Liczby Natury Ian Stewart - super książka!!
Threads: 0
To jest jak z lekturami. Nie cierpi się ich czytac, bo są... lekturami!
Lektura informuje nas o tym, że TRZEBA ją przeczytac.
Inaczej jest ze zwykłymi książkami, ją się pochłania w ciągu kilku dni jeśli jakaś fajna się trafi. Czemu? Bo nikt nie każe nam jej przeczytac, to nasz wybór, zainteresowała nas, więc ją czytamy.
Podobnie jest z nauką. W większości uczymy się czegoś, co nas zbytnio nie interesuje, chociażby taka polimeryzacja na chemii... Nie interere mnie to, więc jak się jej uczę to się nudzę.
Poza tym nauka przedmiotów szkolnych, przynajmniej dla mnie, to coś, co się każe robic, rozkazywanie, czego ja osobiście nie znoszę.
A jesli coś mnie interere, zaciekawi to z chęcią dowiem się czegoś więcej. Tymbardziej, że ode mnie zależy, czy dowiem się czegoś więcej o tym, nikt mnie nie zmusza do informacji o tymże czymś.
Mam sprawdzian z histy ciekawy temat ale jestem zmęczony i nie zdążę się wykuć w 1h.
Threads: 0
2013-03-19, 19:32:49
(This post was last modified: 2013-03-19, 19:33:46 by Matthiew.)
Ja mam dla ciebie motywację! Trochę specyficzną, ale zawsze.
Za każdą złą ocenę musisz dziesięć razy wysłuchać jakieś losowe piosenki Justina Biebera. Możesz też słuchać innej muzyki, najlepiej takiej, której nienawidzisz.
Zawrzyj z kimś umowę, niech pilnuje tego. Od razu zachce ci się uczyć.
Jeśli masz problemy z uczeniem się - zapamiętywaniem, znajdź w internecie specjalny kurs technik pamięciowych.
Dobrze myślisz ale zastąp coś innego tymi piosenkami bo to słabe.